Södertäljebornas berättelser

Täljepodden var ett poddradioprogram som bjöd in södertäljebor till studion på Rosenlundsvägen i Södertälje. Där intervjuade journalisten Trausti Evans dem om vad de gjort och vad de gör i livet, samt om deras relation till staden Södertälje. Resultatet kan du lyssna på i din favoritapp.

 

 

Programledare Trausti Evans

Journalisten och brandmannen Trausti Evans är en Södertäljebo uppvuxen i Järna. Han bor i en lägenhet i Rosenlund som numera är ombyggd till en poddstudio. Staden Södertälje, med omnejd, har en speciell plats i hans hjärta. Musik, samhällsfrågor och basket är något han gärna ägnar mycket tid åt. På dagarna åker han runt i stadens brandbilar beredd att hjälpa till där det behövs. Han har även tagit en examen i journalistik på Södertörns högskola vilket bidrog till att han startade Täljepodden tillsammans med klasskompisen Anton.

”Det ska bli så sjukt härligt att få träffa och intervjua Södertäljeborna! Jag ser verkligen fram emot många trevliga och personliga samtal, men framför allt att få höra deras berättelser.”
— Trausti Evans
 

Producent Anton Kyhlbäck

Anton Kyhlbäck är en före detta Blekingebo vars intresse för journalistiken ledde honom till Stockholm. Han bor i Sköndal men vistas mycket i Flemingsberg, där han går i skolan, samt Solna där han jobbar extra inom hemtjänsten. För podden arbetar Anton som Traustis högra hand för att underlätta arbetet innan och efter poddsändningarna. Han har precis börjat lära känna och uppleva Södertälje, vilket han tycker är ett stort nöje!

 

Foto: Trausti Evans & Anton Kyhlbäck

Utgivare: AT Produktion

Verksamhetsutvecklare: Anna Rautio

Vinjett: Silly Season